FAQ

Wat leuk dat jullie interesse hebben in een shoot! Ik kom graag naar jullie toe, bij newborns het liefst rond de 3 of 4 weken na de geboorte!

 

Ik snap dat je vooraf wil weten waar je rekening mee moet houden en wat je kan verwachten. Daarom heb ik de veelgestelde vragen (FAQ) op een rijtje gezet. Sommige zijn gericht op een newbornshoot, andere vragen richten zich op kind- of gezinsshoot.. Zit jouw antwoord er niet tussen, neem gerust contact met me op via e-mail.

 

Liefs, Merel

Hoe lang duurt zo'n shoot eigenlijk?

 

Het ligt er natuurlijk aan, hoe je kindje zich op dat moment voelt, maar gemiddeld duurt een shoot rond de 1,5 uur. Soms heeft een baby krampjes, wat heel vervelend voor hem/haar is. Dan wachten we gewoon even. Voedingen tussen door zijn ook geen probleem. Ik fotografeer dan ondertussen details uit de babykamer. We hebben geen haast! De shoot wil ik laten plaatsvinden op een tijdstip dat er geen schemering is, ik ben erg afhankelijk van het licht buiten. Meestal is rond een uur of 10 een mooi tijdstip!

Willen jullie een gezinsshoot? Dan zal dat ook 1 uur of 1,5 uur duren. 

Wat moet de baby aan?

 

Als je lichte foto’s wil, zoals je die op mijn site ziet. Trek je kleintje dan kleding met zachte (wit/grijs/pastel/etc.) kleuren aan. Ik maak de foto’s over het algemeen op jullie grote bed. Als daar een effen wit (dus zonder prints) dekbedovertrek/onderlaken/matrashoes) op ligt is dat prima. Alle drukke kleuren en knalkleuren leiden af van jullie baby en dat is niet wat jullie willen toch? Verder maak ik wat foto’s van en in de babykamer of in de woonkamer samen met jullie. Ik zou het fijn vinden als de klossen onder het bed weg zijn.

Voor een kinder- of gezinsshoot geldt eigenlijk hetzelfde: rustige, lichte kleding, op elkaar afgestemd.

 

Komen wij ook op de foto?

 

Tuurlijk! Net als een paar foto’s van en met grote broer of zus. Willen jullie echt meer foto’s van het gezin bij elkaar? Boek dan later een gezinsshoot bij me, krijg je nog korting ook! Je kunt natuurlijk ook meteen een gezinsshoot boeken!

 

Moet ik de verwarming aanzetten in de slaapkamer?

 

Graag! Ondanks dat ik jullie baby gewoon in kleren fotografeer (in luier/omslagdoek mag ook) is het wel prettig dat het niet te koud is voor de kleine. Ik maak foto’s van zijn/haar voetje en dus ligt jullie kindje ook even zonder sokjes aan.

 

Wanneer zijn de foto's klaar?

 

Je kunt binnen 3 weken de foto’s op een online gallery verwachten. Deze is beveiligd met een persoonlijk wachtwoord, die jullie krijgen nadat de factuur is voldaan.

 

Wat als jij verkouden bent?

 

Helaas kan dat gebeuren natuurlijk. Ik laat het jullie dan vooraf weten en overleg wat jullie fijn vinden. Voelt het beter voor jullie dat ik mijn verkoudheid eerst uitziek, dan maken we gewoon een nieuwe afspraak. Geen probleem!

Mijn kindje of ik ben ziek op de dag van de shoot, wat nu?

 

Wat vervelend voor jullie en je kindje. Probeer dit zo snel mogelijk voor de shoot te laten weten zodat ik nog niet naar jullie onderweg ben. Dan plannen we gewoon een nieuwe afspraak. Ben ik wel al onderweg, dan ben ik genoodzaakt de reiskosten in rekening te brengen.

 

Leg je mijn kindje ook in houdingen?

 

Nee, ik fotografeer je kindje alleen maar hoe hij/zij normal ook ligt of zou liggen. Ik vraag jullie wel soms het kindje ergens neer te liggen waarvan ik denk dat het licht dan mooi op hem/haar valt. 

Hoeveel foto's krijg ik?

 

Elke shoot is verschillend maar je kunt uitgaan van 20 foto’s. Alle foto’s zijn in kleur. Enkele foto’s bewerk ik ook naar zwart-wit als dat de sfeer ten goede komt!

Hoe gaat de betaling en het verzenden van de bestanden?

 

Na de shoot bewerk ik jullie foto’s op kleurcorrectie, uitsnede en licht. Als de foto’s klaar zijn ontvang je de factuur. Wanneer deze is voldaan, krijgen jullie de link naar de online gallery per mail toegezonden. Daar staan alle door mij geselecteerde bestanden klaar, die jullie kunnen downloaden door middel van een pincode. Daarna verstuur ik het fotoalbum, waar een levertijd van 4 weken op zit (nadat ik de foto’s geleverd heb). Dus even geduld! Jullie favorieten voor de prints en het album kunnen jullie aangeven via de online gallery door op het hartje van de foto te drukken. De opmaak van het album doe ik zelf.

Heb je een tip waar we de foto's het beste kunnen laten afdrukken?

 

Niet bij de Hema, Blokker of Kruidvat, etc. Ik laat zelf mijn foto’s altijd bij Profotonet printen. Dat is allemaal online te regelen.
Het kost iets meer maar de kwaliteit is echt veel beter!

JIJ Fotografie

Black Alicante 125 

6851 VJ Huissen